OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
L'OBRA CULTURAL BALEAR PARTICIPA A L'ACTE DE REBUDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ.
L'OBRA CULTURAL BALEAR PARTICIPA A L'ACTE DE REBUDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ.

Parlament del president de l'Obra Cultural Balear.

 Bon vespre a tothom,

En nom de l’Obra Cultural Balear vull donar les gràcies a tots els que participen per organitzar aquesta festa de Sant Joan, amb el símbol de la flama del Canigó. Una festa arrelada a tots els territoris de parla catalana. Una festa que ens agermana, una festa que ens recorda que som un sol cos. Un arbre amb moltes branques. Des d'Alaró, donam la benvinguda a la flama de la llengua. Després d’estar un any guardada al Castellet de Perpinyà, ja la tenim a Mallorca! En nom de l’Obra vull agrair la feina de tots els que fan possible aquesta celebració, a l’entitat germana Òmnium Cultural i, molt especialment, a la gent d’Alaró que des de fa anys, es desplaça a Catalunya per dur-la fins a Mallorca.

Des del cim del Canigó, va sortir ahir a les 12 de la nit, per encendre fogueres arreu de molts de territoris que compartim llengua i cultura. La flama del Canigó és un símbol, és una celebració que contribueix a cohesionar-nos al voltant d’una identitat que ens defineix. Una identitat que hem de defensar cada dia, una identitat que hem de transmetre a les generacions més joves, perquè pervisqui, perquè el seu ús sigui viu, perquè és la nostra manera d’existir en aquest món. I és en aquest sentit, reforçar la identitat, defensar la llengua catalana i la nostra cultura que treballam a l’Obra Cultural Balear. Des d’aquesta entitat, que tenc l’honor de presidir, vos convit a participar-hi; ens mou un objectiu principal; que l’Obra Cultural Balear sigui la casa comuna de tots els que estimam la llengua, la cultura i el país.

Per tot això, benvinguda la flama de la llengua i que la seva espurna no s’apagui mai!

 

 © 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat