OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
L’OBRA CULTURAL BALEAR LAMENTA PROFUNDAMENT LA MORT DE JOAN F. LÓPEZ CASASNOVAS

Amb la mort de Joan F, López Casasnovas se n’ha anat un referent de la cultura i de la política de Menorca, de les Illes Balears i dels països de parla catalana.

En aquests termes s’ha manifestat el president de l’OCB, Joan Miralles, en nom de la junta directiva i dels socis de l’entitat. La mort del professor, poeta i polític menorquí significa una pèrdua irreparable; la pèrdua d’una persona compromesa amb el país des dels vessants instel·lectual i polític.

Joan Francesc López Casasnovas va rebre, l’any 2019, el premi Josep Maria Llompart, que concedeix l’Obra Cultural Balear, destinat a premiar una persona que s'hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional. Era membre de la Secció Filològica de l’IEC i del Consell Social de la Llengua Catalana.

Del seu pas pel Parlament de les Illes Balears, en va ser diputat del PSM i de la coalició Entesa de l’Esquerra de Menorcal PSM durant gairebé una dècada, en queda la seva oratòria punyent i elegant i el seu compromís ferm en la defensa del patrimoni cultural, lingüístic i territorial de les Illes Balears.© 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat