OCB
FES-TE'N SOCI
Per què fer-se soci de l'Obra Cultural Balear?

L'Obra Cultural Balear és una entitat sense ànim de lucre que fa feina per la llengua, la cultura i el país. Des de fa més de 58 anys, treballa per fomentar la llengua catalana, la cohesió social, la defensa del ple autogovern de les Illes Balears i el manteniment i promoció de la cultura. 

Uns 4.000 socis que, gràcies a les seves aportacions anuals, podem tirar endavant projectes culturals i campanyes de denúncia i sensibilització. Si encara no ets soci, et necessitam! Només si som molts podrem defensar els teus drets i llibertats. Ajuda'ns fent-te soci de l'Obra Cultural Balear.

Si encara no ho tens clar, llegeix aquests 10 motius pels quals pensam que és fonamental ampliar la nostra xarxa de socis:

01. Perquè una societat civil forta, independent i ben organitzada és la millor garantia i el millor reforç per al sistema democràtic.

02. Perquè cal continuar treballant perquè la llengua i la cultura catalanes assoleixin la plena normalitat com a llengua i cultura pròpies de les Illes Balears.

03. Perquè encara hem d’assolir el reconeixement de drets bàsics com a poble. 

04. Perquè l’OCB ha estat, és i serà l’entitat de referència de la societat civil de les Balears.

05. Perquè des de l’Obra volem afavorir que els nouvinguts puguin compartir el treball, la llengua i la cultura del país. 

06. Perquè cal treballar per un model de país sostenible, just i solidari, i denunciar qualsevol discriminació.

07. Perquè avui és més necessari que mai defensar i protegir el nostre patrimoni històric i cultural.

08. Perquè és la millor manera de fer sentir la veu de la nostra cultura a l’Estat espanyol i a Europa.

09. Perquè per defensar les causes justes hi ha molta gent, però les Illes Balears només ens tenen a nosaltres.

10. Perquè, ara més que mai, cal fer sentir la nostra veu, cal reforçar l’Obra!


Si t'ho estàs pensant també pots fer-te voluntari fer una donació.

Les quotes de soci de l'Obra Cultural Balear i les donacions a l'entitat són deduïbles a la declaració de la renda. Es tracta de la deducció autonòmica per donacions a determinades entitats que tenguin per objecte el foment de la llengua catalana, que preveu una deducció del 15% de les donacions dineràries que es facin durant el període impositiu, fins al límit del 10% de la quota íntegra autonòmica, a entitats que fomentin la llengua catalana, com és el cas de l'OCB.

© 2021 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat